trafic

 

duminică, 18 septembrie 2016

Pentru copii: Atelier despre planul orașului București

0 comentarii
Atelier de carte rară pentru copii. PLANUL ȘI GHIDUL ORAȘULUI BUCUREȘTI, EDIȚIA A 3-A, BUCUREȘTI, 1923, DE MAIOR MIH. C. PÂNTEA     
Motto: Labor improbus omnia vincit!

În data de 29 septembrie 2016, la Biblioteca Naţională a României – Sala „Sergiu Celibidache”, mezanin – va avea loc atelierul de carte rară pentru copii cu tema „PLANUL ȘI GHIDUL ORAȘULUI BUCUREȘTI, EDIȚIA A 3-A, BUCUREȘTI, 1923, DE MAIOR MIH. C. PÂNTEA”. 

A fost un ghid extrem de apreciat de publicul interbelic, o ediție care a beneficiat de referințe foarte bune din partea unor contemporani de vază: Generalul Scarlat Gh. Panaitescu – om cu o carieră militară de excepţie și cu o activitate ştiinţifică bogată, axată pe cartografia matematică şi pe istoria cartografiei, conferenţiar la Secţia de Geografie a Facultăţii de Ştiinţe și membru-corespondent al Academiei Române – și marele istoric Nicolae Iorga, de asemenea membru al Academiei Române, cei doi semnând studiile introductive la prezentul volum.

Coordonat de Dana Panighianţ, artist plastic şi bibliotecar, Atelierul de carte rară se adresează copiilor cu vârste între 6-12 ani.

Participarea la atelier este gratuită. Ore de desfăşurare: 18:30-19:45. 

Înscrierea se face pe baza permisului de cititor (eliberat pe loc), în limita locurilor disponibile, și prin completarea formularului online. (sursa: bibnat.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.