trafic

 

sâmbătă, 9 aprilie 2016

Lucian Leca despre culisele reconfirmării conducerii DNA

0 comentarii
Semnalez un articol interesant scris de Lucian Leca.

”Scandalul de spionaj care o are în prim plan pe Laura Codruţa Kovesi reprezintă un ecou al conflictului dintre grupurile influente de interese din subteranele mediului politico-economic autohton. Cum a ajuns şefa celei mai importante instituţii anticorupţie să fie spionată de o companie privată în care activează foşti agenţi ai principalelor servicii de informaţii israeliene, cine a contractat celebra firmă Black Cube şi cu ce scop sau cum se explică stângăciile unor agenţi cu pregătire solidă şi dispoziţia acestora de a colabora cu autorităţile româneşti sunt întrebările momentului.”

”Detaliile apărute în presă permit, totuşi, avansarea unor ipoteze cu privire la implicaţiile unui scandal care pare să reprezinte un nou episod din competiţia de notorietate a celor două principale servicii româneşti de informaţii, SRI şi SIE, de această dată cu miza controlului direcţiei anticorupţie. Scandalul trebuie plasat în continuarea eforturilor de desprindere a parchetelor, şi în special DNA, de sub influenţa pe care SRI o exercită prin implicarea în dosarele penale. Efectuarea supravegherii tehnice oferea serviciului posibilitatea de a determina cursul anchetelor şi de a controla fluxul de informaţii spre procurori sau, de ce nu, persoane anchetate.”

”Ajungem astfel la reconfirmarea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea principalei instituţii anticorupţie. Declaraţiile publice ale decidenţilor implicaţi în procedura de numire arată că acordarea încă unui mandat actualului procuror şef al DNA este departe de a fi reprezentat o certitudine. Ezitările iniţiale ale preşedintelui Iohannis contrastează cu reconfirmarea prematură a conducerii direcţiei anticorupţie cu câteva luni înainte de expirarea mandatului. Cu atât mai sugestivă este schimbarea de atitudine a ministrului justiţiei, care şi-a abandonat în cazul DNA promisiunile din debutul mandatului privind respectarea procedurilor de numire a şefilor de parchete.”

Citiți articolul pe lucianleca.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.