trafic

 

vineri, 29 ianuarie 2016

La Librăria Sophia: ”Viața lui Mahomed”

0 comentarii

Editura Sophia a publicat volumul ”Viața lui Mahomed”, de Constantin Virgil Gheorghiu, în traducerea lui Gheorghiță Ciocioi.
Ambiția marelui scriitor Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) este de a nara o viață și, totodată, de a dezvălui semnificația – sensibilă și intelectuală – a unui mesaj de la care o întreagă civilizație, una din cele mai bogate din câte există în prezent, s-a răspândit în lume.
Și puțini scriitori ar avea căderea să o facă la fel de bine precum C.V. Gheorghiu.
Poporul român n-a trăit oare vreme de cinci secole sub dominația unei nații musulmane, pe care a cunoscut-o - îndeaproape - bunicul autorului acestei cărți?
Om cu un temperament profund religios, pasionat de tot ceea ce ține de credință, C.V. Gheorghiu este, totodată, un teolog versat, care dispune de deschiderea de spirit necesară pentru a înțelege și restitui toate religiile, descriind resorturile interioare ale acestora, climatul în care au apărut și s-au dezvoltat, forma mărturisirii de credință.
O carte a erudiției pline de răbdare, animată de acea căldură care conferă o adevărată curiozitate. Carte a unui poet și vizionar, ”Viața lui Mahomed” este o frescă a condiției umane dintre deșertul celest și deșertul nemărginit al nisipului.

Conectați, astfel, la fluxul captivant al evenimentelor – prigoane, exil, intrigi, războaie - prin acel lirism violent, consacrat deja, sub expresii diferite, în ”Ora 25” – celebrul roman al lui C.V. Gheorghiu, tradus în toate limbile pământului -, descoperim una din cele mai pasionante povești de aventuri, prezentată într-un mod cât se poate de original: povestea islamului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.