trafic

 

miercuri, 2 septembrie 2015

Solidaritate cu Radu Preda (IICCMER)

0 comentarii


Semnalez un comentariu excelent al lui Răzvan Codrescu, referitor la situaţia apărută la IICCMER:

"Peste 100 de ani, sunt sigur că oamenii vor citi si vor aprecia operele lui Petre Ţuţea sau Mircea Vulcănescu, fără să dea doi bani pe activitatea institutelor care au încercat sa oprească publicarea acestora. Până la urmă, marile personalităţi trec testul timpului.
Așa ar trebui să fie într-o lume normală. Dar cît de normală mai e lumea de azi, și mai ales cît de normală va mai fi lumea peste o sută ani (dacă îi va mai apuca) mergînd pe calea pe care merge?
Deocamdată e important, în imediat, dacă ne facem sau nu, ca români și creștini, datoria morală și civică, în condițiile în care „vînătoarea de capete” a și început (cazul d-lui Radu Preda, de pildă, „lucrat”, cu lașă și parșivă abjecție, atît dinspre Institutul „Elie Wiesel”, cît și dinăuntrul IICCMER, nu fără complicități prezidențiale și parlamentare). Viermii de closet colcăie peste tot în „umblătoarea” românească, iar adevărata noastră problemă nu-s atît un Alexandru Florian și alți cîțiva ariviști alogeni, cît personaje „autohtone” de speța lui Zoe Petre, Cristian Pârvulescu sau Andrei Muraru (cu care, pînă la uitarea sau neuitarea istoriei, ni s-a dat - pentru păcatele noastre - crucea de a fi contemporani)."

(sursa: blogul lui Răzvan Codrescu)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.