trafic

 

duminică, 17 mai 2015

Conferinţa Episcopilor din România (CER) şi-a lansat site-ul oficial

0 comentarii
Conferința Episcopilor catolici din România (CER) şi-a lansat ieri site-ul și logo-ul oficial. Realizate de Comisia pentru comunicații sociale a CER, sub coordonarea Pr. Francisc Ungureanu, site-ul și logo-ul au fost prezentate episcopilor catolici din România în cadrul sesiunii de primăvară, din 6-8 mai a.c., și aprobate de înalții prelați.


Logo-ul CER vorbeşte despre identitatea şi misiunea Conferinței Episcopilor din România într-un mod creativ şi dinamic. Culorile folosite – auriu şi maro – arată caracterul divino-uman al Bisericii.
Cele două siluete episcopale stilizate, cu o mitră latină (stânga) şi o mitră orientală (dreapta) fac referinţă la caracterul biritual al CER. Siluetele îşi întind braţele una spre cealaltă şi implicit spre crucea aşezată în mijloc, ca temelie a credinţei şi punct de referinţă a unităţii episcopilor CER. Unitatea episcopilor se construieşte în jurul iubirii – faţă de credincioşii încredinţaţi grijii lor şi faţă de Dumnezeu –, iar inima care se formează între cele două brațe vorbește despre un spațiu al armoniei, al înțelegerii, al încrederii și respectului.
Totodată, cele două siluete de episcopi se deschid spre exterior, exprimând astfel deschiderea Bisericii Catolice spre relațiile cu celelalte Biserici și Culte. Modul în care sunt stilizate siluetele de episcopi sugerează ideea de mişcare, de dinamism, făcând referire la faptul că Biserica este mereu vie și în acțiune. Totul este încorporat în forma unui cerc, care exprimă colegialitatea episcopală și totodată unitatea Bisericii locale.
Site-ul CER, www.bisericacatolica.ro, este nu doar o prezentare a Conferinței episcopilor din România, dar totodată o oglindă a Bisericii Catolice în România, utilă pentru societate şi mass-media.

(sursa: angelus.com)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.