trafic

 

marți, 28 aprilie 2015

Şcoala de la Buneşti 2015

0 comentarii
Dragi prieteni şi viitori prieteni,

Şcoala de la Buneşti reprezintă în acest an o componentă prioritară a strategiei OAR (Ordinul Arhitecţilor din România) de revigorare a patrimoniului rural, prin furnizarea de modele concrete de bună practică.

Începem mai devreme, propunem mai multe teme de şantier şi lansăm o nouă provocare. Sunt 8 săptămâni, 4 serii de câte 15 zile (2 zile sosire-plecare, o Duminică şi 12 zile de atelier – şantier şi proiectare), 12 participanţi în fiecare serie. Fiecare participant va fi Diriginte de şantier pentru o zi, având responsabilitatea coordonării întregii echipe studenţi-meşteri-săteni.
 
Sunt bineveniţi alături de arhitecţi şi reprezentanţi ai altor profesii.
Studenţii arhitecţi au posibilitatea echivalării practicii cu stagiul de la Buneşti.

Serii
5-19 iulie: seria 1
19 iulie -2 august: seria 2
2-16 august: seria 3
16-30 august: seria 4

Teme
1 Cărămidă: învelitoare şi paviment în trapeza campusului
2 Lemn: tâmplărie uşi şi ferestre
3 Învelitoare vegetală peste scara beciului şi hidroizolaţie peste beci (coajă de mesteacăn/ bentonită/ învelitoare piatră)
4 Sobe şi mobilier în casa de pământ: pământ şi împletituri
5 Lucrări de infrastructură: containere şi alimentare cu apă; stabilizarea taluzului poienii; amenajarea drumului forestier de acces
6 Recondiţionarea casei Stoian din satul Buneşti: învelitoare din şiţă, tencuieli cu pământ şi var, lemnărie. Vom alcătui o echipa formată din 3-5 studenţi care se va deplasa zilnic la casa Stoian.
7 Proiect de consolidare şi extindere a casei comunităţii din satul Zărneşti. Proiectul realizat de studenţi va fi executat.

Pentru înscriere, vă rugăm ca până pe data de 30 aprilie să ne trimiteţi CV-ul pe adresa secretariat.bunesti@gmail.com, cu respectarea următorului format pentru subiectul emailului:
 
Nume_Prenume_Seria pentru care optaţi.

Publicarea listei participanţilor: 5 mai.


Taxa de participare de 500 lei se poate achita în numerar sau prin ordin de plată în contul RO32RNCB0641116028820001, Asociaţia Prietenii Şcolii de la Buneşti, până la sfârşitul lunii mai. 
 
Ana-Maria Goilav
Coordonator Şcoala de la Buneşti
(sursa: bunesti.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.