trafic

 

marți, 31 martie 2015

Pelerinaj de Florii în capitală

0 comentarii
Bucureștenii sunt așteptați și în acest an să participe la tradiționalul Pelerinaj de Florii, organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor și Patriarhia Română. Ca și în ceilalți ani, pelerinajul se desfășoară pe traseul Mănăstirea Radu Vodă – Catedrala Patriarhală, acolo unde vor fi întâmpinați de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Pelerinajul de Florii rememorează Intrarea Domnului în Ierusalim, fiind deopotrivă o mărturisire publică de credință.

„Pelerinajul de florii este deja o tradiţie în peisajul duhovnicesc bucureştean. În acest an Pelerinajul de Florii va începe la ora 16:00 – 16:10, după ce va fi săvârşită, la momentul respectiv, Vecernia Floriilor şi bineînţeles sfinţirea stâlpărilor de către ierarhul desemnat - Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul - în Biserica Mănăstirii Radu Vodă. Pelerinajul continuă pe strada Radu Vodă, pe Bulevardul Mărăşeşti, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intrând, să zic aşa, pe strada Bibescu Vodă îndreptându-se spre strada Şerban Vodă până în faţa Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon Nou acolo unde obştea acestei sfinte catedrale va întâmpina pe cei participanţi la acest pelerinaj şi va fi săvârşită o scurtă slujbă, o ectenie întreită. Pelerinajul va continua pe strada Şerban Vodă, apoi pe mâna dreaptă pe strada Principatele Unite, pentru ca tot în dreapta să se intre pe Strada Sfânta Ecaterina acolo unde în faţa Bisericii Sfânta Ecaternia – Paraclisulul Universitar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti - vor fi prezenţi membrii consiliului profesoral, cadrele didactice, clericii, mirenii din cadrul Facultăţii de Teologie pentru ca şi aceştia, după o scurtă slujbă, alăturându-se la locurile precizate anterior în cadrul pelerinajului cu toţii să ne îndreptăm spre Colina Bucuriei, acolo unde pe locul special amenajat să fim întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a precizat pentru TRINITAS TV pr. Aurel Mihai - Vicar Eparhial, Arhiepiscopia Bucureștilor .

La pelerinaj vor participa toți preoții din București și din județul Ilfov.

Se doreşte a fi o exprimare misionară plenară a Bisericii în societate, de aceea, la acest pelerinaj alături de credincioşii care an de an îmbodobesc această sărbătoare cu stâlpări în mâini întâmpinând pe Mântuitorul Hristos şi îndreptându-se spre Catedrala Patriarhală de pe Colina Bucuriei, spuneam că alături de aceştia va fi clerul din protoieriile bucureştene şi cele ilfovene”, Pr. Aurel Mihai - Vicar eparhial, Arhiepiscopia Bucureștilor .

În organizarea evenimentului se vor implica și autoritățile locale.

„S-a organizat acest pelerinaj având legătura permanentă cu autorităţile Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, dar şi cu autorităţile locale, referindu-ne aici la Poliţia Rutieră pentru fluidizarea traficului şi oprirea lui acolo unde este nevoie, dar şi pentru asigurarea disciplinei, a ordinii cu sprijinul Jandarmeriei Române, Poliţiei Locale, dar şi a tuturor celorlalţi factori care au atribuţii în acest sens”, a mai spus Pr. Aurel Mihai - vicar eparhial, Arhiepiscopia Bucureștilor .

Pelerinaje asemănătoare vor avea loc şi în celelalte eparhii ale Patriarhiei Române.

sursa: basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.