trafic

 

vineri, 27 februarie 2015

Un protest ATCO

0 comentarii
Asociaţia Tinerii Creştin Ortodocşi a emis astăzi următorul comunicat:



Asociatia noastra isi exprima in mod public dezaprobarea pentru afisul evenimentului “Pentru o democratie activa – impotriva extremismului de dreapta!” care infatiseaza un om care arunca la gunoi, pe langa zvastica nazista si niste zabrele in miniatura, o cruce ce aduce foarte mult cu cea inaltata in Piata Romana, in cinstea eroilor cazut in Revolutia din ’89.
ARGUMENTATIE
  • nu consideram potrivita alaturarea simoblurilor svastica nazista si crucea lui Hristos;
  • crucea nu se arunca la gunoi caci pentru ortodocsi este semnul biruintei lui Hristos asupra iadului;
  • asa cum presedintii si imparatii acestei lumi au cate un semn distinctiv, asa si Hristos are crucea;
  • consideram momentul ales nu unul intamplator, intrucat ne aflam in Postul Sfintelor Pasti, cand rememoram tocmai batjocurile, defaimarile, moartea pe cruce si Invierea lui Hristos;
  • prin aceast afis ne amintim si de publicatia franceza Charlie Hebdo, care fac uz in satirele lor de texte si simboluri religioase [precizam si ca pozitia noastra fata de aceasta revista cat si fata de atacatorii lor este una de dezaprobare] ;
CE SE POATE FACE?
  • schimbarea afisului
Organizatorii sunt, conform ActiveNewsFriedrich-Ebert-Stiftung Romania siInstitutul National pentru Studierea Holocaustului in Romania.
Precizam totodata ca noi, ca si ortodocsi consideram xenofbia, rasismul (inclusiv holocaustul) si fanatismul niste comportamente deviate, care nu ai nicio legatura cu Dumnezeu si cu Sfintii Sai.
Aceste valori le-a impartasit si Valeriu Gafencu (acesta apararand si el, in expozitie) pe tot parcursul vietii sale, si nu s-a limitat la aceasta, ci a iubit pe vrasmasii sai, pe cei ce i-au facut rau asa incat prin el a lucrat Dumnezeu intoarcearea calailor sai la Hristos. De aceea credem si il numim pe acesta, asa cum si parintele (de origine evreiasca) Nicoale Steinhardt l-a numit: Sfantul Inchisorilor.
Biroul de presa
al Asociatiei Tinerii Crestin Ortodocsi

(sursa: a-tco.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.