trafic

 

duminică, 15 februarie 2015

Bilanţ la Noua Republică

1 comentarii
Azi, toate partidele parlamentare au miniştri şi deputaţi anchetaţi şi condamnaţi pentru corupţie. Dar în România nu se va mai putea face politică în mocirlă, lucru despre care populaţia ne-a anunţat de ani de zile prin absenteismul la vot, masiv şi deja istoric; prezenţa din turul II din noiembrie reprezintă o confirmare şi un vot de blam pentru oamenii politici îmbătrâniţi în rele.


Decizia Justiţiei de a face curăţenie porneşte şi de la o realitate obiectivă. În dec. 1989 România nu avea datorie publică; azi avem 50 mld. datorie publică de stat, fără a o număra şi pe cea privată. Zilele trecute Curtea de Conturi a informat despre pagubele de la bugetele publice: peste 1,1 mld. euro, cu peste 30% mai mari decît anul trecut. Acolo sunt banii noştri şi aceasta este istoria capturării bugetelor publice în interes personal, de către baronii măturaţi azi de Justiţie. Pentru a înţelege ordinul de mărime să ne amintim că: 1 km autostradă costă 4 mil. euro, iar o şcoală, 500 mii euro. 



Partidele vechi nu dau semne că ar fi înţeles mesajul populaţiei; printr-o ordonanţă de urgenţă recentă au refuzat să organizeze turul II pentru primari şi preşedinţi de consilii locale. Listele suplimentare cu alegători nu au fost făcute publice din acelaşi motiv: altă ordonanţă prin care sistemul s-a protejat şi a rămas departe de populaţie. Abia când intri în competiţie îşi dai seama că eşti furat şi înţelegi cum, iar NR a învăţat acest lucru la alegerile din mai 2014. 

Noua Republică are o istorie scurtă şi nepătată. Integritatea este una din condiţii pentru a avea un viitor politic, dar nu suficientă. Toate partidele, mari şi mici, sunt nevoite acum să-şi fixeze acţiunile viitoare într-un climat de incertitudine în care domină neîncrederea. Suntem la un nou start în viaţa politică. Ce urmează? Campania pentru alegerile locale practic a început. Este următorul test pentru partid, de care depinde şi viitorul lui în ECR. Se pune întrebarea dacă NR poate să intre singură în competiţia de la locale sau are nevoie de aliaţi.



Voi prezenta câteva acţiuni ale Noii Republici din 2014, an în care am fost boicotaţi de mass media.



În ianuarie 2014, o delegaţie a PNR, condusă de Nicolae Popa, a participat la o acţiune umanitară în regiunea Gaziantep, la graniţa dintre Turcia şi Siria. Acţiunea a fost organizată de Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), la care NR a aderat în 2013, şi de grupul parlamentar ECR.






În februarie, a avut loc la Bruxelles evenimentul cultural şi politic „O Voce Nouă. O Românie Nouă”, în compania ambasadorului cultural al României, Grigore Leşe. Evenimentul a fost găzduit de Parlamentul European. Au mai participat Martin Callanan (MEP), Preşedinte al Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) din Parlamentul European, Mihail Neamţu, Preşedinte al PNR, şi candidaţi ai partidului la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014.

Noua Republică a adus un omagiu la Ambasada Ucrainei, după vărsarea de sânge ce a avut loc în această ţară.




În martie 2014, acţiunea apolitică "Deschideţi cărţile, închideţi Antenele!", iniţiată de Mihail Neamţu, a reprezentat un protest al societăţii civile după linşajul mediatic al televiziunii lui Dan Voiculescu la adresa lui Andrei Pleşu. Protestul, organizat pe facebook, s-a bucurat de un mare succes. Drept urmare, Mihail Neamţu a fost calomniat la Antene şi nu i s-a permis un drept la replică. (Zilele trecute Andrei Pleşu a primit premiul Cetăţean European, distincţie acordată anual de Parlamentul European pentru merite culturale.)



Tot în martie, membri şi simpatizanţi ai NR au participat la Marşul pentru Viaţă, în mai multe oraşe din ţară. NR este singurul partid declarat pentru viaţă şi singurul partid din România care a sprijinit Iniţiativa Cetăţenească Europeană "Unul dintre noi", menită să stopeze finanţarea din bani publici europeni a cercetărilor şi a procedurilor medicale ce presupun distrugerea embrionilor umani.





Tot în martie are loc summit-ul ECR, ce va deveni al treilea grup politic din Parlamentul European după alegerile din mai, când Noua Republică a participat pentru prima oară într-o competiţie electorală singură pe liste. NR a obţinut sub 0,3% voturi la europarlamentare. Este un rezultat care ne dă speranţe când îl analizăm atent.
Din ECR fac parte şi conservatorii englezi. În 2014, David Cameron a fost prim-ministrul care a produs cea mai mare creștere economică din Europa: 3% pentru Marea Britanie, singura creştere economică din UE, semnificativă pentru că în prezent Europa are cel mai mic nivel de creştere economică dintre continente. 


În iunie, la Arad are loc congresul extraordinar al PNR, solicitat de un grup care l-a contestat pe Mihail Neamţu după alegerile din mai. Congresul a validat mandatul lui Mihail Neamţu. Susţinătorii moţiunii nu s-au prezentat la congres şi au ieşit din politică formând un ONG. 



În iulie, la Deva are loc acţiunea "Colorez România", un happening de mare succes, organizat de Andrei Rosetti.





Pe 16 august NR a adus un omagiu Martirilor Brâncoveni, în anul dedicat lor de către Patriarhia Română. Sfinţii Brâncoveni sunt patronii spirituali ai Asociaţiei Pro Vita. 




În septembrie Noua Republică aderă la European Youth Conservatives (EYC), organizaţie a tineretului conservator. Ca delegat se distinge Adrian Popa, student la Ştiinţe Politice la Aberdeen.




Acţiunea de la Ţebea, Panteonul Moţilor, are loc în septembrie.






În octombrie, o delegaţie NR participă la acţiunea umanitară Maia III din Croaţia. În imagine, alături de Daniel Hannan, eurodeputat ECR, se află Ion Stan, Doru Oprea, Lorin Ciobanu şi Florin Cojocaru.








Pe un afiş al candidaţului la Preşedinţie , Klaus Iohannis, Sibiul și Aradul sunt două orașe ale lucrului bine făcut. Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană 2007, Aradul va fi în 2021. Sibiul și Aradul sunt orașele cu cei mai mulți salariați şi cu cea mai scăzută rată a șomajului.




De Ziua Naţională, şi Noua Republică a fost prezentă. 






De Crăciun Filiala Sector 6, condusă de Mihai Stana, a organizat o acţiune umanitară la un cămin de bătrâni.





De Ziua Culturii Naţionale, Noua Republică a sărbătorit 165 de la naşterea lui Mihai Eminescu.








Un comentariu:

Anonim spunea...

Din acest an (2015) -- cand romanii pot alege "lumea" care este mai buna pentru Romania si pentru ei, dintre cele doua prezentate in materialul, "O ALEGERE IMPERATIVA, si VITAL-NECESARA, pentru LUMEA Mileniului III", material ce poate fi citit pe pagina mea de Facebook si pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/ -- vom putea sa-i deosebim pe romanii patrioti, de vorbalii de doua parale, neinteresati de sa aleaga ce este mai bun pentru Romania si romani!


Materialul indicat mai sus, a fost transmis si primilor patru decidenti din Romania, astfel:


IOHANNIS, cu Nr.20.304/23-12-2014; PONTA, cu Nr.2.135/29-12-2014;
GORGHIU, cu Nr.531/05-01-2015; si BLAGA, cu Nr.1/05-01-2015!


Sa-i urmarim pe acesti patru decidenti, pentru a vedea ce aleg ei pentru Romania, si daca merita RESPECTULsau DISPRETUL nostru!


Alegerea este deosebit de simpla pentru fiecare dintre noi, deoarece vom alege "lumea" care confera individului mai multa siguranta in relatia lui cu oricare dintre autoritatile statului!

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.