trafic

 

sâmbătă, 7 februarie 2015

8 febr.: Zi de rugăciune şi reflecţie împotriva traficului de persoane

0 comentarii
Duminică, 8 februarie, va avea loc pentru prima data Ziua Internațională de Rugăciune și Reflecție împotriva Traficului de Persoane, a cărei temă va fi:„Aprinde o lumină împotriva traficului”.
Fenomentul traficului de persoane ia amploare şi Papa Francisc a hotărât să tragă un semnal de alarmă asupra acestei probleme la sărbătoarea sfintei Giuseppina Bakhita, o sclavă sudaneză catolică canonizată în anul 2000.
Cei care luptă deja împotriva traficului de persoane sunt invitați pe site-ul creat special pentru acest eveniment pentru a „aprinde o lumină” și a marca teritoriul în care își desfășoară activitățile.
Astăzi ca şi ieri, la rădăcina sclaviei se află o concepţie despre persoana umană, care admite posibilitatea de a o trata ca pe un obiect. Ştim că Dumnezeu ne va întreba pe fiecare dintre noi: „Ce anume ai făcut cu fratele tău?” (cf. Gen 4,9-10). Globalizarea indiferenţei, care astăzi apasă asupra vieţilor atâtor oameni, ne cere fiecăruia dintre noi să devenim artizani ai unei globalizări a solidarităţii şi fraternităţii, care să le poată reda speranţa şi să-i facă să reia cu curaj drumul spre problemele din timpul nostru (cf. Mesajul Sfântului Părinte Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, 2015)
photo-125
 sursa: eliberare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.