trafic

 

miercuri, 22 octombrie 2014

Evenimente culturale

0 comentarii
Asociația Europuls vă invită la dezbaterea "Actor pasiv sau proactiv: cum sunt reprezentate interesele româneşti la Bruxelles?" pe 24 Octombrie 2014, orele 09 - 12.00 la Spațiul Public European.

Printre invitații la dezbatere se numără Angela Filote, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, George Ciamba, Secretar de Stat (MAE), Victor Boștinaru, Membru ai Parlamentului European, Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, ADR Nord-Est, Laura Florea, Președinte Asociația Registrul Român de Lobby, Radu Magdin, CEO Smartlink Communications.

Vorbitorii vor discuta percepțiile actuale privind imaginea României în Uniunea Europeană, românii prezenți la Bruxelles, modul în care se stabilesc interesele românești și poziția de țară.







  • Vineri 24 octombrie, ora 17,00, la Muzeul de Istorie a Bucureştiului (Palatul Suţu) – “Spărgătorii Cortinei de Fier. Paraşutările SUA în România comunistă (1951-53)” – dezbatere istorică şi lansarea cărţii “Vânătoare de spioni” de Ioan Ciarnău – cu participarea autorului. Intrarea liberă.

  • Sâmbãtã 25.10.2014, ora 10,00, Fortul 13 Jilava – pelerinaj si comemorare: IN MEMORIAM luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia SUA (1951-1953). Penitenciarul Jilava, str. Sabarului nr.1, Com. Jilava, jud. Ilfov. Detalii pentru transport organizat, participare, protocol la mail: ogoranu@gmail.com.

Asociaţia Română de Istorie Socială are plăcerea să vă invite, în cadrul Serilor de Istorie Socială, la conferinţa "Pledoarie pentru o istorie a muncii în România. Cadrul interbelic", susţinută de lect.dr. Alexandru-Murad Mironov. Manifestarea va avea loc luni, 27 octombrie 2014, ora 17, la Sala de Consiliu (et. 1) a Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti


Asociația Home of Strings vă invită la un Recital Clasic de Toamnă, un prilej pentru a celebra arii extraordinare ale unor uriași compozitori ca W.A.Mozart, G.Donizetti, G.Puccini, G.Verdi, T.Giordani, V.di Chiara. Ȋn plus, vom asista la monoloage extrase din opere de H.Ibsen, A. Busuioc. Așadar, Vineri, 24 octombrie, la ora 19:30 la Institutul Italian de Cultura (Aleea Alexandru, nr.41) îi vom asculta pe Maria Ungheanu (soprană), Rodica Bunea (mezzosoprană), Andreea Georgiana Balaban (soprană), Maria Panainte (actrita) , Iulian Ochescu (pianist). Intrarea este liberă.

Pe 27 oct., la ora 19, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) EFOR şi Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer continua seria de dezbateri referitoare la consolidarea statului de drept și vă invită la o discuție informală și deschisă alături de Excelența Sa Werner Hans Lauk, Ambasador al Republicii Federale Germania la București, Laura Ștefan, Expert anticorupție, Expert Forum și Thorsten Geissler, Director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer. Vom aborda câteva teme esențiale legate de stabilitatea statului de drept în România și în regiune:
• Statul de drept ca siguranță a progesului democratic în România
• Cum prevenim deraieri de la procesul de consolidare a statului de drept?
Lupta împotriva corupției: abordare de sus în jos sau de la bază spre vârf?

Dezbaterea se va desfășura în limba engleză. Numărul de locuri disponibile este limitat, vă rugăm să confirmați prezența la adresa de e-mail septimius.parvu@expertforum.ro. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.