trafic

 

sâmbătă, 3 mai 2014

Chestionarul Coaliţiei pentru Familie: Au răspuns 8 candidaţi. Primele nuanţări.

0 comentarii
Sub sloganul „În 2014, EU votez pentru Familie!”, Coaliția pentru Familie și Constituție, o alianță informală de organizații non-guvernamentale care are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale, a remis tuturor partidelor și candidaților independenți la alegerile pentru Parlamentul European un „chestionar al valorilor”. Chestionarul cuprinde 6 enunțuri de principii a căror aplicare se află în sfera de competențe a Uniunii Europene și care constituie adesea subiect de dezbatere în instituțiile europene.

Chestionarul poate fi citit aici

Şapte candidaţi, dintre care 3 de la Noua Republică, au răspuns că vor respecta integral cele 6 principii şi şi-au dat acordul de a intra într-un Intergrup parlamentar dedicat problematicii familiei:

Peter Costea (candidat independent)
Iulian Pericle Capsali (candidat independent)
Aurelian Pavelescu (PNŢ cd)
Florin Brabete (Partidul Verde)
Ion Stan (Partidul Noua Republică)
Corneliu Berari (Partidul Noua Republică)
Ştefan Bârgăoanu (Partidul Noua Republică).

Corina Ungureanu (candidat independent) este prima care nuanţează răspunsurile:


ENUNȚUL 1 – CĂSĂTORIA ȘI FAMILIA.
Căsătoria are la bază egalitatea în drepturi, diferența, complementaritatea și interdependența dintre bărbat și femeie. Familia întemeiată pe căsătorie este temelia societății, căminul optim pentru nașterea și creșterea copiilor și trebuie să beneficieze de protecție și de susținere.
Răspuns Corina Ungureanu: Sunt de acord. Eu însămi provin dintr-o familie unită și respect valorile familiei.
ENUNȚUL 2 – DREPTUL COPILULUI LA O FAMILIE.
Întrucât toți copiii se nasc dintr-un bărbat și dintr-o femeie, este în interesul superior al copilului să fie crescut de mama sa și de tatăl său; ori, acolo unde acest lucru nu este posibil, de o mamă și de un tată adoptivi. Nimeni nu poate priva deliberat copilul de acest drept. Copilul nu poate face obiectul niciunui contract (ex. surogația), nici înainte și nici după concepția sa.
Răspuns Corina Ungureanu: Sunt de acord, dar cu un amendament: subrogația trebuie admisă, dacă face obiectul unei hotărâri judecătorești, pronunțată în conformitate cu interesele copilului.
ENUNȚUL 3 – DREPTURI PARENTALE.
Părinții au dreptul fundamental de a fi primii și cei mai importanți educatori ai copiilor lor. În exercitarea vocației parentale, tatăl și mama au prioritate față de stat și de orice altă formă de autoritate exterioară familiei.
Sunt de acord, cu excepția cazurilor în care, în baza unei hotărâri judecătorești, unul dintre părinți sau ambii sunt decăzuți din drepturile părintești.
ENUNȚUL 4 – DEMNITATE UMANĂ ȘI PERSONALITATE.
Fiecare ființă umană, de la concepție și până la moartea naturală, este purtătoare inerentă a unor atribute de neșters și inalienabile, precum demnitatea umană și dreptul la viață, fiind de aceea o persoană prin natura sa, iar nu prin voinţa sa ori a celorlalţi.
Răspuns Corina Ungureanu: Sunt de acord.
ENUNȚUL 5 – SPRIJIN PENTRU INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ „UNUL DINTRE NOI”
Uniunea Europeană trebuie să stopeze finanțarea din bugetul său a acelor practici care au în vedere distrugerea deliberată a vieții umane, precum cercetarea pe celule stem embrionare sau avortul, precum și a organizațiilor care promovează aceste practici în afara UE.


Răspuns Corina Ungureanu: Nu mă pot pronunța.

ENUNȚUL 6 – SUBSIDIARITATE ȘI SUVERANITATE
În virtutea principiului subsidiarității, fiecare dintre Statele membre are libertatea de a decide, fără intervenții și presiuni din partea Uniunii Europene, propriile politici familiale și educaționale, conforme cu realitățile sociale și cu identitatea sa culturală, istorică și religioasă.


Răspuns Corina Ungureanu: Nu mă pot pronunța.

ACORD DE ADERARE LA INTERGRUP
Dacă sunt ales, sunt de acord să fac parte dintr-un intergrup al Parlamentului European care să promoveze aceste principii și să monitorizeze aplicarea lor.


Răspuns Corina Ungureanu: [Lipsă răspuns]












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.