trafic

 

luni, 28 aprilie 2014

Axa Putin-Ponta-Schulz

0 comentarii
"Domnul Martin Schulz, candidatul oficial al socialiştilor europeni la postul de comisar european, a venit în România ca să ne înveselească. Spune dânsul: „Ca preşedinte al Comisiei Europene nu voi accepta niciodată ideea că avem cetăţeni europeni de rangul I şi de rangul II”. Declaraţia aceasta trebuie pusă în context. Acelaşi Martin Schulz este cel care declara, recent, că ocuparea Crimeei de către Rusia trebuie privită ca un fapt împlinit şi se opunea adoptării unor noi sancţiuni.
De fapt, ce se va întâmpla dacă socialistul german, mare prieten şi susţinător a lui Ponta, va ajunge preşedintele Comisiei Europene? În primul rând, vom avea o atitudine mult mai tolerantă a Bruxellesului faţă de corupţia regimului Ponta. Ce înseamnă, în relaţiile externe, un stat român corupt? A explicat Victoria Nuland: Rusia va profita şi va începe să cumpere politicieni români (dacă nu cumva a şi făcut-o). România va rămâne, teoretic, în UE şi NATO, dar va fi un stat paria, corupt şi supus influenţelor de la Moscova (şi Beijing).
În concluzie, Schulz minte când spune că nu vrea cetăţeni europeni de rangul I şi de rangul II. Dimpotrivă, îi convine ca România să rămână un stat-tampon, în zona gri dintre Moscova şi Bruxelles. Schulz vrea să astâmpere foamea ursului rusesc cu Republica Moldova şi, parţial, cu România, pentru a menţine relaţia privilegiată a Berlinului cu regimul lui Putin.
De aceea, mai mult ca niciodată din 1996 până acum, aceste alegeri pentru Parlamentul European sunt despre opţiunea externă a României: spre Moscova sau spre Vest." 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.