trafic

 

luni, 10 martie 2014

paginaeuropeana.ro mi-a cenzurat un comentariu

0 comentarii
De curând s-a deschis site-ul paginaeuropeana.ro, dedicat relațiilor România-UE.

Azi am trimis un comentariu la articolul lor, numit EUObserver: Politicienii români își pun nevestele pe liste la europarlamentare pentru un post călduț la Bruxelles

Comentariul meu a fost următorul:

„e bine sa stim cum au votat eurodeputatii romani raportul radical Lunacek.
Cum au votat românii: Bine (contra RL): Antonescu, Bodu, Marinescu, Niculescu, Preda, Stolojan, Luhan (PDL); Matula, Sogor, Winkler (UDMR); Vadim Tudor.Prost (pentru RL): Severin (fost PSD); Hellvig, Nicolai, Weber, Silaghi, Vălean (PNL).
Abținere: Băsescu.
Absenti sau non-vot: Cliveti, Crețu, Sârbu, Țicău, Boștinaru, Cutaș, Enciu, Ivan, Pașcu, Tănăsescu (PSD); Tokeș, Zamfirescu
În condițiile explicate în scurtul comentariu de mai jos, devine clar, sperăm, pentru tot mai mulți dintre noi, că alegerile europarlamentare din mai 2014 vor fi absolut cruciale pentru viitorul valorilor sociale autentice în Uniunea Europeană.
sursa: aici.”
paginaeuropeana.ro a lăsat doar prima și ultima frază din comentariul meu și a tăiat lista cu voturile (marcată cu galben mai sus), oferindu-mi următoarea explicație:
„- comentariu editat de paginaeuropeana.ro : Stimata Doamna, ne face deosebita placere faptul ca ne-ati lasat un comentariu la materialul de mai sus. Parerea dumneavoastra si a tuturor celorlalti cititori este foarte importanta pentru noi.
Am fost nevoiti sa editam comentariul dumneavoastra de mai sus pentru ca aici, pe paginaeuropeana.ro, nu suntem de acord cu niciun fel de discriminare pe baza optiunilor personale, inclusiv cele care tin de viata intima.
Va multumim pentru intelegere!”
Nu este important că au tăiat sursa citatului, care pur și simplu redă lista oficială a votului rezoluției Lunacek, aflată pe site-ul Parlamentului European. Este esențial că o informație oficială nu a putut fi redată pe acest site, într-un comentariu banal, așa cum mi s-a întâmplat mie azi.
Deocamdată paginaeuropeana.ro face abstracție (sau nu a aflat) de unele realități europene, cum sunt: raportul Estrela, raportul Lunacek, minoritatea LGBTI. etc. Aceste cuvinte nu se regăsesc pe nou înființatul site, inițiativă privată, care azi s-a (auto)cenzurat. Nici măcar despre raportul Zuber, care se va discuta mâine în plenul PE și care stârnește deja indignarea a zeci de mii de cetățeni europeni, nu apare nimic pe site.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.