trafic

 

sâmbătă, 24 martie 2012

Votează viaţa!

0 comentarii

Pentru Marşul pentru viaţă, ce are loc ca în fiecare an în preajma Sărbătorii Bunei Vestiri, anul acesta s-au mobilizat organizaţii non-guvernamentale din 18 oraşe din România. Marşul are ca scop afirmarea dreptului la viaţă al persoanelor începând încă de la momentul concepţiei şi susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, ca temelie pentru o societate solidă şi sănătoasă. Principalul organizator este Asociaţia Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi, ce funcţionează din 1990 şi are filiale în mai multe judeţe; la mişcarea pro vita s-au alăturat de-a lungul timpului şi alte asociaţii, profesionale şi de diferite confesiuni.

În România avortul a fost legalizat pentru prima oară în 1957. De atunci s-au înregistrat peste 22 mil. avorturi, atât după decretul din 1966, cât şi după 1990. Susţinătorii mişcării pro vita se simt supravieţuitori ai legalizării avortului. Ei apără drepturile copilului nenăscut, educarea tinerilor în acord cu morala creştină şi fac lobby pentru o legislaţie pro familie. Glasul lor începe să fie auzit şi de Parlament. În noul Cod Civil definiţia familiei este acum clară. De curând a fost adoptată legea pentru combaterea violenţei în familie şi se află în dezbatere legea pentru consilierea femeii însărcinate, asemănătoare cu a altor ţări din UE, şi legea pentru copiii născuţi fără viaţă, care în prezent nu au identitate civilă, nu pot beneficia de serviciu religios şi nu pot fi înhumaţi.

La Marşul din Bucureşti au participat peste o mie de persoane, recordul de până acum pentru capitală. Traseul a fost Biserica Kreţulescu-Calea Victoriei-bulevardul Naţiunilor Unite până în faţa Camerei Deputaţilor. S-a strigat doar lozinca Suntem în viaţă. Suntem pentru viaţă. Dreptul la viaţă. Organizatorii au împărţit pliante despre riscurile avortului, prea puţin cunoscute şi despre care femeilor nu li se vorbeşte nici în cabinetele medicale: infertilitatea, tulburările psihice şi cancerul (www.avort.ro). S-au purtat bannere cu imagini ale copilului aflat în pântece, numit  acum produs de concepţie în cadrul manipulării lingvisice şi juridice care exclude aspectul religios. Alţi termeni care devalorizează realitatea sunt întreruperea voluntară de sarcină, în loc de avort, pacienta, în loc de gravidă, şi reducţia embrionară în loc de selectarea unui embrion. 

M-a impresionat un licean ce purta o hârtie pe care scria Votează viaţa! Criza demografică, şi celelalte crize, sunt consecinţe ale crizei morale. Mişcarea pro vita nu îşi propune o revoluţie sau o contrarevoluţie la descreştinarea impusă la noi în ţară de regimul comunist, ci restaurarea modului de viaţă creştin, singurul care ar permite supravieţuirea societăţii româneşti. La nivel civic asociaţiile de dreapta au fost, sunt şi vor mai fi eficiente; acum ar fi necesar ca oamenii de dreapta să se organizeze şi politic. Peste câţiva ani liceanul va avea drept de vot.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.